sunnuntaina, maaliskuuta 9

Itsetuntemusta

Sunnuntai menossa. Mies lähti maalle lennättämään koneitaan, joten olen yksin kotosalla. Koirakin lähti mukaan, jäälle ja pellolle juoksemaan sydämensä kyllyydestä. Kulutan aikaa netissä; teen budjettia loppukuulle ja kiroan hiljaa mielessäni työnantajan palkanlaskijat. Luen blogeja, kirjoitan omaani, siirrän kuvia koneelle ja etsin musiikkia netistä. Kohta luen ja pohdin, jos tohdin.

Piialta löysin tämän päivän pohdintoihin liittyvän meemin. En ole aiemmin Oraakkelin kanssa keskustellut, joten päätin kokeilla, mitä sieltä minulle sanotaan. Koitin suhtautua asiaan kunnioittavasti, vaikka mielikuvani Oraakkelista on se, mitä Matrixissa näytetään. Keksintuoksuinen täti keittiössä puhumassa symbolisia juttuja, joista jotain pitäisi oppia. Riemastuin kuitenkin tästä kokeilusta, sillä ensimmäistä kysymystä lukuunottamatta vastaukset osuivat nappiin! Ihan oikeasti :)


1. Mikä on nimeni?

- Mari. (Tämä ei pidä paikkaansa, en edes ajattele nimeä vaihtoehtoisena salanimenä, sillä Mari on mieheni entisen tyttöystävän nimi. Enkä koe tulleeni kohdelluksi toisena "Marina", niin erilaisia me keskenämme olemme.)

2. Missä asun?
- Kaatopaikalla. (Totta. Kämppä on vaiheessa.)

3. Mikä olen?
- Olet joku epätoivoinen itsensäetsijä. (!!!)

4. Millainen olen?
- Vaihda tyyliä hyvän sään aikana, mua toi sun meno ärsyttää. Ennenkaikkea mua ärsyttää jankuttaminen. (Niinpä, samoista jutuista sitä ressaa ja miettii ja änkyttää itselleen. Jotain pitäisi vaan alkaa tekemään eikä aina vaan puhua siitä aloittamisesta. Aion ryhdistäytyä.)

5. Kuka olen?
- Taivaan lahja kädettömille. (Liitän tämän kuvauksen rooliini töissä. Nykyaikana nuoret ihmiset ovat aika uusavuttomia ja oma-aloitteisuus puuttuu. Samoin mennään ja tullaan miten sattuu, kun läsnä ei ole ollut vanhempia opettamassa ja ohjaamassa.)

6. Mikä on ollut tärkeintä elämässäni?
- Rehellisyys. (Olen vaatinut rehellisyyttä muilta itseäni kohtaan ja olen pyrkinyt olemaan muille rehellinen. Nyt koitan opetella olemaan rehellinen myös itselleni. Se on näistä vaikeinta.)

7. Mikä on ollut turhinta elämässäni?
- Rumuus. (Koen itseni rumana. En kestä rumaa ympäristöä ympärilläni. Olen tietynlainen esteetikko ja visualinen ihminen, jolle ympäristö on tärkeä. Voi myös olla sisäisesti ruma, vaikka ulkoisesti olisikin kaunis. Sisäisestä rumuudestani haluan päästä eroon. Nimitän sitä masennukseksi. Rumuudestani stressaaminen on todella turhaa ja kulutan siinä turhaa energiaa.)

8. Mikä on mielestäni maailman arvokkain asia?
Rakkaus on arvokkainta mitä on. Ja läheisyys. (Tähän ei mitään lisättävää.)

9. Miltä näytän?
- Hernekeitolta. (Todennäköisesti. Meneillään on vihreä kausi, joka ilmenee sisustuksessa, vaatehankinnoissa ja viherkasvien hiplailuissa kotona. Olen ulospäin tasainen luonne, mutta sisäiset klimppini pulpahtavat pinnalle aika ajoin. Joskus ne näytän muille, joskus en. Minusta löytyy sipulin lujuutta ja saan tarvittaessa silmätkin valumaan. Ja vaikka olenkin laihtunut, minussa on lihaisaa naista vielä jakaa.)

10. Miltä tunnun?
- Kuolemalta. (Tältä tunnun itselleni, kun olen masentunut. Vakavasti sairas ihminen masennuksensa kanssa eläessä on zombie, elävä kuollut. Sitä kuvausta ei voi ymmärtää kukaan muu kuin toinen zombie. Koen tuntemukseni kuitenkin positiivisesti. Pienikin nousu on suuri voitto elämän etsimisessä.)

11. Miltä maistun?
- Nektarilta. (Kuulemma, kauheasti en itse itseäni maistele.)

12. Miltä tuoksun?
- Hieltä. (En tiedä, johtuuko tämä uudesta deodorantista, mutta huomaan haisevani enemmän hielle kuin ennen. Kyllä, erittäin naisellista. Olen pohtinut sitä, että johtuuko tämä laihtumisestani, aineenvaihduntani selvästä vilkastumisesta, hormonitasapainon muutoksesta pillereiden syönnin lopettamisen jälkeen vai keväästä? En tiedä. Aion ostaa jotain toista dödöä, sillä en halua haista pahalle.)

13. Missä minun kuuluisi olla?
- Hmm. Oletko tarkistanut kuusen takaa? (Päivän paras kommentti! Parvekkeella on vieläkin joulukuusi, joka on muuntautumassa hiljalleen pääsiäiskuuseksi. En tiedä, pitäisikö sen takaa nyt mennä kurkistelemaan... Luulen, että tässä vihjataan kuitenkin siihen, että minun pitäisi olla enemmän metsässä, ulkona, luonnon keskellä, siellä missä minun on hyvä olla. Puiden lapsena.)

14. Mikä minun kuuluisi olla?
- Kusipäisyys. (Tätä puolta minun pitäisi kehittää. Lakata olemasta liian kiltti, lopettaa ylisuorittaminen ja joustaminen, omista asioista luopuminen ja muista huolehtiminen. Asettaa itseni elämäni ykköseksi. Alkaa itsekkääksi ja kusipääksi, terveellä tavalla.)

15. Mistä minut löytää?
- Kouvolasta, mutta se on Suomen turhin kaupunki. (Oikeasti minut löytää Tampereelta, mutta olemme kyllä todennäköisesti menossa taas käymään Kouvolassa. Siellä asuu mieheni isä, jonka luona muutamia kertoja vuodessa käydään. En tiedä, onko se turhin kaupunki.)

16. Minkä ikäinen olen?
- Vain 12. (Henkiseltä iältäni. Elän uudelleen lapsuuttani ja nuoruuttani, kapinoin auktoriteettejä vastaan ja opettelen olemaan tyttö. Jouduin aikuistumaan aikoinani tässä iässä.)

17. Mikä on sukupuoleni?
- Koitapas kurkistaa housuihin. No, miltä näyttää? (Tyttöjen systeemit näkyy!)

18. Monta henkeä tähän pitää haastaa?
- Vähemmän kuin toivoisit. (En aio ketään haastaa, mukavaa oli!)

2 kommenttia:

sivuaskel kirjoitti...

Hämeessä, mökkitien varressa näytti olevan fly-in-viikonloppu... :)

Poplar kirjoitti...

Moi Sivuaskel! Kuulostaa mielenkiintoiselta, mitä, miten ja milloin? Viikonloppusuunnitelmat siis täällä avoinna. Kaikki ehdotukset otetaan vastaan :)