maanantaina, elokuuta 10

Kirjanpainajan kolossa

Tänä kesänä on tullut luettua enemmän kuin aikoihin. Olen ollut tämänkin asian kanssa hukassa jo jonkin aikaa. Hyvin alkanutta ja uudelleenlämmennyttä suhdetta kirjoihin ja kirjastoon on syytä pitää yllä jatkossakin, niin rentouttavaa se on! Jonkin aikaa olen lukenut useampaa kirjaa kerralla, kun nälkä on kasvanut syödessä, mutta nyt koitan toppuutella ja keskittyä tarinaan kerrallaan. Muistikirjaan onkin kertynyt jo hyvä lista tulevia luettavia hankittavaksi tai lainattavaksi.

Mieleenpainuneimmat opukset, mitä ensimmäisenä mieleen tulivat, ovat tässä.

1. J.R.R. Tolkien: Taru sormusten herrasta
2. Robert Holdstock: Alkumetsä
3. Richard Adams: Ruohometsän kansa
4. Kirsi Kunnas: Tiitiäisen satupuu
5. C. S. Lewis: Velho ja leijona
6. Astrid Lindgren: Veljeni leijonamieli
7. Bo Carpelan: Alkutuuli
8. Hermann Hesse: Siddhartha
9. Oscar Wilde: Dorian Grayn muotokuva
10. Franz Kafka: Muodonmuutos
11. Lauri Viita: Kootut runot
12. Mawlana Jalaladdin Rumi: Rakkaus on musta leijona
13. Arto Paasilinna: Hirtettyjen kettujen metsä
14. John Christopher: Tripodien aika
15. Stephen King: Musta torni

En tiedä, miksi olen hukannut lukemisen riemun useamman vuoden ajaksi. Jotain siinä välillä on tapahtunut. Olen kai elänyt niin vahvasti toisessa maailmassa, jossa ei ole ollut aikaa riittävästi minulle itselleni. Kesäkuun alussa menin kirjastoon, etsin vanhan kirjastokorttini ja huomasin yhtäkkiä kuluttaneeni aikaa hyllyjen, kirjojen, kahisevien sivujen, tarinoiden, mielikuvituksen ja kuvien parissa muutaman tunnin. Sen käynnin jälkeen olen käynyt uudelleen miltei viikoittain. Mukaan on tarttunut kaikenlaista työhön ja opintoihin liittyvästä kertomakirjallisuudesta, tietokirjoihin ja runoihin. Runot ja romaanit, niitä olen ahminut. Nuo muut ovat jääneet lähinnä silmäilyn tasolle. Ehkä on nyt vain aika uppoutua mielikuvituksen ja aistien maailmaan jonkin hyödyllisen (lue: vakavan) oppimisen sijaan :)

Kirjakaupoissa kiertelen viikoittain, samoin ostan netistä käytettyjä kirjoja edullisesti. Vielä en ole rohkaistunut astumaan antikvariaatteihin sisälle. Sinne menen silloin, kun aikaa on muutamaa tuntia enemmän kerralla käytettäväksi. Ne ovat paikkoja, joihin voisin muuttaa asumaan.

2 kommenttia:

EmmyAurora kirjoitti...

Musta torni on aivan mahtava (ja koukkuunnuttava)! Hienoa, että se on listallasi. Liian harva sen on löytänyt Kingin laajasta tuotannosta. Vai onko se sitä, ettei kukaan jaksa lukea niin pitkää tarinaa, joka vaatii seitsemän kirjaa :(

Poplar kirjoitti...

Voi olla, että tuota kirjasarjaa ei vaan olla yleisesti huomattu. Onhan Pottereitakin se seitsemän ja väki sitä silti kovasti lukee. Mustasta Tornista olen muutaman opuksen vaan lukenut; nyt ostin ekan itselleni ihan omaksi ja tarkoitus olisi lukea koko sarja järjestyksessään läpi. Olet EmmyAurora ihan oikeassa, tähän jää koukkuun! Kingin kirjoista pidän yleensäkin, mutta Mustassa Tornissa on jotain erilaista.