maanantaina, heinäkuuta 6

Kesän kiinni kirimistä

Möllötän ja murjotan kotona. Töissä teen ja menen, äkisti ja nopeaan, että pääsen sieltä mahdollisimman pian pois. Aamuisin kehittelen herätyskellon soidessa erinäisiä syitä ja selityksiä sille, ettei tarvitsisi mennä ja että en huijauksestani jäisi kiinni. Silti löydän itseni jatkuvasti bussista istumassa ja keräämässä energiaa työpäivästä selviämiseen.

Kotona... en saa mitään aikaiseksi. Edellisen kerran on siivottu kolme viikkoa sitten ja kaltaiselleni siivouskriitikolle se on hurja aika olla putsaamatta paikkoja. Villakoirat ja pölyt ahdistaa, mutta koitan opetella olemaan stressaamatta. Tiskit ja pyykit hoituu, mutta kaikki muu on jäänyt.

Omilla ehdoilla mennään. Olen jatkuvasti väsynyt ja univaje on päällä. Ruoka maistuu, mutta ei tee mieli syödä. Kuuleminen on heikentynyt. Oireiluni viittaa masennuksen voimistumiseen, siirryn hiljalleen omaan yksinäiseen maailmaani, johon muun elämän on vaikeampi päästä sisään ja josta minun on vaikeampi päästä ulos. Vielä kuitenkin tiedostan tilani hyvin eikä asiasta tarvitse huolehtia. Tämä on tapani surra ja käydä asioita läpi. Kaikki on hyvin niin kauan kun jaksan välillä nauraa ja pystyn itkemään. Saan kirjoitettua jotain sisuksistani pihalle ja muistan käydä suihkussa.

Hiljalleen alan hermostua itseeni ja siihen, miten tämä kesä menee aivan totaalisesti ohi. En ole käynyt uimassa, en ottamassa aurinkoa, en piknikillä, lenkillä, ulkoilemassa, vaeltamassa, en jäätelökioskilla. Töistä hautaudun asuntoon, peiton alle lukemaan, katsomaan elokuvia tai nukkumaan. Välttelen ihmisiä, välttelen puhelinta, teen pakomatkoja arjesta kirjojen maailmaan ja kiroan pakkoani mennä töihin.

Viime viikonloppuna olimme ystävien luona sangrialla ja ravintolassa syömässä, ulkona ihmisten ilmoilla moneen, moneen kuukauteen. Ja miten hauskaa se olikaan! Olla normaali ja sosiaalinen ihminen, viettää perjantai-iltaa pubissa, nauraa, jakaa asioita, tulla kuulluksi ja kysellyksi. Huomatuksi ja hyväksytyksi ihan tällaisena kuin olen!!!!

Kovin paljoa en jaksa puristaa itsestäni liikoja ja vaatia mahdottomia, mutta jotain menoa ja erityistä tekemistä on nyt kehitettävä peliin mukaan. Ennen kuin pölytyn, kuivun ja nahistun kokonaan. Siksi kokoelma linkkivinkkejä itselle ja muillekin napattavaksi :)

Down Home Island musiikki-ilta Viikinsaaressa. Suosikkini J. Karjalainen lapsuuden tutussa paikassa keskellä Pyhäjärveä. Hmmm... ajankohta osuu vielä melkein syntymäpäiväänkin, joten ehkä sillä verukkeella saisin itseni ja miehen tänne siirrettyä?

Sitting Bull -näyttely Vapriikissa. Hienoja kuvia, esineitä, mystiikkaa ja perinteitä. Ihan must! Joku päivä töiden jälkeen, lähellä työpaikkaa kun on?

Naivistit Iittalassa Ihanan hauskoja kuvia :) Nauraminen tekee aina hyvää ja se tulisi tarpeen minullekin. Jos maalaisin, maalaisin naivistisia kuvia.

Tammerfest on tapahtuma, joka saa kaupungin aina sekaisin. Esiintyjälistalla ei mikään bändi oikein kolahtanut, suomipop ja -rock ei oo mun juttu, mutta stand up -risteily kuulosti mielenkiintoiselta... Halpaa hupia saa sillä, kun menee keskustaan seurailemaan ihmisten toikkarointia.

Jämi Fly Inn -ilmailutapahtuma tänä viikonloppuna. Viime vuonna oltiin ja nyt mies menee paikan päälle ihailemaan koneita ja kauko-ohjattavia appiukkonsa kanssa. Minä humputan samaan aikaan polttareissa.

Loppuloma on suunnittelematta, sillä ajankohtakin on vielä auki. Ulkomaanreissu taitaa jäädä nyt väliin. Tahtoisin kovasti lähteä Suomenlinnaan, missä en ole ikinä ollut. Alustavaa pohdintaa on tehty Pielisen suunnalle mökille matkaamisesta ja melontareissun tekemisestä porukalla. Ihanaa ja ajatuksia puhdistavaa olisi päästä metsään, erämaahan, Kolille, vaaroille, mustikkaan, savusaunaan ja kalaan! Melominen kyllä jää, sillä olkapääni ei sitä kestä, mutta ainahan voi kyytiin kai hypätä?Lupaan koittaa saada jotain edellä mainituista aikaan! Onneksi on sentään jo jotain erityistä järjestettynä ja odotettavana!!!!!! Elokuun ensimmäisenä päivänä matkataan nimittäin Göteborgiin :)

Ei kommentteja: