tiistaina, maaliskuuta 17

Uudet tuulet

Ehkä se luovuttamisen meininki, mistä aiemmin kirjoitin, auttoi. Ehkä se, ettei liikaa stressaa, vatvo, mieti ja yritä, auttoi. Ehkä se, että suuntasi hetkeksi energiansa muualle, paistatteli rakkaudessa ja kiinnitti huomion kevyempään ja terveellisempään ruokavalioon ja liikunnan lisäämiseen, auttoi.

Tai sitten ei. Mistäs sen tietää.

Kuitenkin. Hetkellä ja aikana, jolloin asiaa vähiten voisi odottaa saatika jaksaisi edes toivoa, meitä onnisti. Kroppa, jota jo aloitettiin sammuttamaan alas lääkehoidoilla tulevaa hoitojaksoa ja koeputkihedelmöitystä varten, tekikin kepposen. Totaalisen yllärin ja lottovoiton, jota en vielä uskalla kuin ihan varovasti kuiskaten ääneen todeta.

Täällä ollaan kolmen eri testin ja yhden verikokeen vahvistamana plussalla ;) Nyt maistellaan ja kuulostellaan ajatusta asiasta, vasta varovaisesti keskenämme. Ensimmäinen ultra on kuun lopussa ja jos sinne asti päästään ja kaikki todetaan hyväksi, uskaltaa asiasta kertoa jo muillekin.

Aiemmin luulin, että piinapäivät eivät voisi enää paheta, mutta kahta kovemmaksi jännäämiseksi tämä tänään muuttui, kun verikokeista sain vahvistuksen. Mutta en valita. Tervetuloa uudet huolet, uudet kujeet ja pikkuinen <3

9 kommenttia:

Anniina kirjoitti...

VOI APUA!!!
Mulla menee kokovartalo-kylmätväreet juuri nyt!! Kyyneleet tulvahti silmiin, VOI ETTÄ miten ihanaa!!!!

Oon sanaton :D Ja niin onnellinen teidän puolestanne että tekisi mieli hyppiä sohvalla :) Onnea aivan älyttömän, mielettömän, hirmuisen paljon!! Ihania uutisia!!

Essiina kirjoitti...

Aivan upeaa! Onnea tuhannesti!

Rasavillirusakko kirjoitti...

Siis mä jouduin lukemaan tän tekstin läpi pariin kertaan , että uskoin lukeneeni oikein!!! ihan mieletöntä!!! ja parempaa kuin lottovoitto!!! ONNEA!!!!!

Puuhanurkka kirjoitti...

Ihan samoja oireita täällä, eli kylmät väreet meni selässä tekstiä lukiessa (siis hyvät väreet!) ja sitten tuli itku (joten jos on kirjoitusvirheitä, johtuu huonosta näkökyvystä tällä hetkellä).

AIVAN MAHTAVAA!!! MITEN IHANAA!!!

Tervetuloa pahoinvoinnin ja kremppojen maailmaan. Toisaalta kyllähän niitä jo hoidoissa saa kokea... ;)

Nyt vain nautit! ONNEA kovasti ja hyviä masun kasvatuksia!

PS: Muista ottaa nenäliinoja ultraan ;)

monalina kirjoitti...

Onnnnneeeaaa!

Poplar kirjoitti...

Kiitos! Ootte aikas ihania ja mahtavia kaikki :) Vaikka sovittiin ettei vielä kellekään mitään sanota ennen ekaa ultraa, niin oli pakko jakaa tänne. Jotenkin vaan tarvi saada asia sisuksista ulos ja just teidän tietoisuuteen.

Varovasti asiaa maistelen. Huulilla on pieni hymynkare koko ajan ja huomaan jo hiljaa mielessäni juttelevani pienelle ihmiselle. Ajatuksia isomman asunnon ja auton hankinnasta, tarvikkeista, äitiysvaatteista, Kelan papereiden täyttämisistä ja ah... juuri niistä tulevista pahoinvoinneista ja tukalista oloista on vilahdellut jo mielessä, mutta en anna niille vielä valtaa. Nautin tästä hetkestä ja tunteesta ja siitä tiedosta, että raskaaksi tuleminen on, kovan yrittämisen ja niin paljon toivomisen ja odottamisen jälkeen kaikki viat huomioiden, mahdollista.

Toivon, että pikkuinen sinnittelee ja selviää. Aika sisupussi se kyllä on, kun on selvinnyt Synarelahoidoista ja antibioottikuurista ja jaksaa porskuttaa etenpäin, vaikka oman kropan hormonitasot ovat vielä ihan pohjalukemissa tuon sumuttelun jälkeen. Juuri nyt, jokainen vessassa käynti ja vuodon alkamisen poissapysyminen on hetkittäinen voitto.

Matkaa ekaan ultraan on nyt 13 päivää. Sitä ennen hykertelemme toistemme kainaloissa.

Lumituuli kirjoitti...

Voi eii! Ihana kuulla, aivan mahtava juttu! <3 Nämä, jos jotkin uutiset piristävät ja saavat hymyn huulille =) Aivan mahottoman paljon onnea!

Onneksi olkoon! kirjoitti...

Niin, mulla jäi kiinnostamaan ne muutokset entiseen ruokavalioon... Siis mikä mahtoi olla siinä se ratkaisevin asia?

Älä käytä luomukermaa ainakaan, kun siinä on karrageenia E407, joka aiheuttaa tulehduksia - ainakin koe-eläimille. Mut moni muukin lisäaine on herkimmille juuri hyvin haitallisia, eikä esimerkiksi glutamaatteja saa pikkulasten ruokiin myöskään lain mukaan laittaa yhtään, miksi siis odotuaikana joku niitä söisi? Ihan tiedoksi vaan, enhän tiedä, mitä mieltä niistä olet, mutta esim hiivauutteet, --hydrolysaatit, pansuolan lysiinihydrokloridi ovat niitä. Kerrotaanko neuvolassa?

Poplar kirjoitti...

Kiitos onnitteluista!

Ruokavalion muutos tarkoittaa käytännössä siirtymistä kasvislinjalle; salaatteja, tuoreita ja mahdollisimman luomuja raaka-aineita. Lisättiin pähkinöiden ja parsan käyttöä, vähennettiin hiilarien määrää (leipä, peruna, riisi, pasta) ruuasta, vältettiin sokereita. Lihaa, kalaa ja kanaa maustamattomana ilman oransseja kuria, yrttejä, entistä enemmän oliivi- ja rypsiöljyä ruokiin. Veden juonti on tärkeä asia, samoin kalsiumin lisääminen syömisiin.

Mulla on laktoosi-intoleranssi, joten maitotuotteiden käyttö on ollut tosi vähäistä. Rasvoja ei olla käytetty ollenkaan leivän päällä pitkään pitkään aikaan. Vihanneksia ja hedelmiä mahdollisimman paljon. Ns. herkkupäivä on ollut lauantaisin ja silloin on saanut maltillisesti syödä karkkia, jäätelön ym. Mieheltä väheni oluen juonti, punaviiniä ruuan kanssa on otettu silloin tällöin.

Haastavinta on ollut opetella syömään useasti päivän aikana; minä kun en saa aamulla syötyä ja päivän aikanakin syömiset jää helposti yhteen tai kahteen kertaan.

Sama linja on edelleen, tosin mun täytyy nyt syödä enemmän ja katsoa hiukan tarkemmin tuon hiilarinkin perään jotta ruokavalio pysyy monipuolisena.