sunnuntaina, joulukuuta 21

Ajatusten karkoitusta

Kaikkea muuta on lupa nyt ajatella paitsi sitä itseään ja hermostuttavinta. Mitä aattona täytyy tehdä...

Aattona ollaan vanhempien luona ja syödään hyvin. Toivottavasti ollaan puhumatta asiasta, mitä epäilen, sillä oman äitini tuntien koko päivä saattaa mennä hössöttämiseen... Suunnitelma nimittäin on että illalla, kotona, kahden kesken joulusaunan ja vihdonnan jälkeen, tehdään testi.

Sitä ennen on tämä viikonloppu ja piinapäivät kulutettu joulujuttuihin: joululahjojen tekoa ja ruuanlaittoa. Tänään laitettiin piparitaikina jääkaappiin maustumaan. Lantut ja porkkanat hautuvat uunissa ja päätyvät huomenna laatikkoon ja takaisin uuniin. Lammaspaisti maustetaan tiistaina ja syödään torstaina. Punajuuret, punasipuli ja punakaali odottavat käsittelyvuoroaan. Maalta täytyy hakea perunoita ja aloittaa tuuvingin teko.

Otin pika-aikataululla ensi ja seuraavan viikon lomaa töistä. Aion keskittyä vain jouluun, testiin ja sen mukanaan tuomiin seurauksiin ja tunnemyllerryksiin sekä rakkaaseen, joka on koko rankan vuoden läpikäymisestä ja selviämisestä ansainnut laatuaikaa ihan vain kahden kesken. Onneksi viime viikolla tietoon tullut työpaikan katkolla oleminen heti tämän kuun loputtua varmistuikin nyt poistuvaksi uhaksi. Se tästä vielä olisi puuttunut, että työt olisivat loppuneet.

Huomenna jatketaan ruuanlaittoa ja käydään kaupungissa. Tiistaina siivotaan asunto, pestään sauna ja rauhoitutaan. Aattona aamulla täytyy herätä katsomaan Lumiukkoa; siitä se joulu aina joka vuosi alkaa.

Meillä ei ole toisillemme lahjoja hankittuna. Odotellaan sitä Isoa. Koiraa odottaa jäniksenkorvat ja sukulaisia ja kavereita itse tehdyt herkut; tänä vuonna ei lahjoja ostettu.

Toisaalta on hyvä, että tämä ajoittuu jouluksi. On niin paljon tekemistä, että ajatukset saa karkoitettua muualle.

2 kommenttia:

Rasavillirusakko kirjoitti...

Tsemppiä viimehetken piinailuun!!! Täällä yritetään kanssa keksiä kaikkea mahdollista tekemistä.....

monalina kirjoitti...

Pidän peukkuja! Olen poissa netin ääreltä joulun tienoon, mutta tiedät, että hengessä mukana.