keskiviikkona, kesäkuuta 4

Matkalla Kreikkaan

Viikonloppuna varasimme kahden viikon matkan Kreikkaan. Jälleen kerran. Alkuvuodesta mietittiin että tänä vuonna jää kesän reissut ulkomaille tekemättä epävarmojen työjuttujen, taloudellisen tilanteen (eläköön yksityisen lääkäripalveluiden edullisuus!) ja alkavien lapsettomuushoitojen vuoksi. Niinhän siinä kuitenkin käy, että jonnekin on päästävä. Toiset menevät mökille, jotkut kalaan, jotkut kylpylään tai shoppailemaan. Meillä nämä kaikki asiat tehdään omalla "mökillä", Kreikassa.

Matkakohteeksi tuli Thassos. Se jäi mieleen jo viime kesältä, kun saaria tutkittiin saarihyppelyreissua suunnitellessa. Thassos on kaikista Kreikan saarista se pohjoisin ja sijaitsee lähellä manteretta ja Turkkia. Lämpötila ei ole aivan yhtä huima kuin esim. Kreetalla ja Kykladeilla, missä ne vuosittaiset ennätyksetkin tehdään, mutta eiköhän +28 jo tarkene ;)

Odotan matkaa kovasti. Thassos on erilainen kuin se Kreikka, mitä olen tähän mennessä nähnyt. Saarella on paljon puita ja metsiä, kirkkaita ja kylmiä lähteitä, vesiputouksia, kivisiltoja, auteettisia vuoristokyliä ja jylhiä maisemia. Rantoja ja lomameininkiäkin löytyy niitä haluaville. Odotan matkaa senkin vuoksi, että siitä on tulossa erilainen viime kesän hyppelyynkin verrattuna. Nyt jo on hotellihuone varattu koko reissun ajaksi, joten majoittumisesta ei tarvitse huolehtia eikä tavaroita roudata muutaman päivän välein rinkassa paikasta toiseen. Ajateltiin ottaa matkalaukut oikein mukaan.

Ajattelin hankkia vuodeksi varastoon mäntymetsien pihkan hajua, mulperipuiden marjojen tuoksua, seetrien havinaa ja viikunapuun tuoreita hedelmiä. Saarella viljellään edelleen paljon oliivipuita, joten öljypäniköitä ja oliiveja täytyy tuoda kotiin reilusti. Potpoksen kaupungissa sijaitsee saaren ainoa sukelluskoulu, johon saatamme mennä. Olen vesikammoinen ja vältän uimista viimeiseen saakka, mutta joskus haluaisin uskaltaa sukeltaa syvemmälle laitteiden kanssa ja nähdä upean maiseman veden pinnan alta. Kreikassa, jos missä, sen voisin tehdä.

Vielä en uskalla kuin haaveilla ihan vähän. Niin paljon asioita ja mietittävää on edessä vielä seuraavan 40 päivän aikana. Ihanaa kuitenkin, että on jotain, mitä odottaa.

Ei kommentteja: