torstaina, lokakuuta 25

Tuhinaa
Tänään täytyy olla päivä pelkälle tuhinalle.

Ollaan vaan peiton alla syömässä muffinsseja, kuunnellaan radiokuunnelmia ja tuhistaan. Laitetaan villasukat jalkaan ja käperrytään sohvalle. Napataan toisemme kainaloon ja annetaan koiran olla kerällä varpaita lämmittämässä.

Laitetaan silmät kiinni, ollaan ihan hiljaa ja kuunnellaan toistemme ääniä.

***************************************

Jo toinen päivä menossa lyhyen ajan sisään kun Ronan laulaa kotona. Taidan olla jotenkin haikealla tai romanttisella tuulella. Ikävöin Notting Hillin puistonpenkkikohtausta joka kerta kun "You say nothing at all" alkaa. En ole teini enkä siksi halua, mutta en tiedä mitä tämä on. Mikä nyt vaivaa... ? Naisellista hömppää, normaalia minua vai vaan se kolmenkympin kriisi, mielialan vuoristorataa vai läheisyyden kaipuuta.

Minusta nyt vaan tuntuu tältä. Vaikka en tykkääkään Hugh Grantista enkä romanttisista formaattijenkkileffoista, jotka on ihan liikaa samalla kaavalla liian puhtaaksi käsikirjoitettuja, juonen arvaa ennalta ja näyttelijätkin ampuvat suorituksissaan yli. Pidän klassikoista eikä tämä ole sellainen, pidän karismaattisista näyttelijöistä eikä elokuvassa ole sellaisia, haluan että osa tarinasta, juonesta, teemasta ja motiiveista jää minun arvattavakseni eikä kaikkea kerrota suoraan.

Silti. Ehkä se vetoaa tunteelliseen Minuun ja herättää kaipuun samalle tunteelle kuin mihin kohtauksessa voi samaistua. Itse asiassa en tiedä, kolahtaako kohtaus vai musiikki vai niiden yhdistelmä, mutta onko sillä merkitystä. Aina kuitenkin itkettää ja sydän pakahtuu!

Haluan tuhista, olla lähellä, lausua unohtumattomia kommentteja, jotka vievät jalat alta. Ilman käsikirjoituksia ja suunnitelmia, ihan suoraan sydämestä. Olla vaan, vaikka kuunnella hiljaisuutta, kunhan vaan saan olla läsnä. Se on maailman paras paikka olla. Sellaisena kuin on, ilman ehtoja ja vaatimuksia.

" It´s ingredible/that someone so unforgetable/thinks that I´m unforgetable too."

Kiitos Ronan, Hugh ja Julia, Nat, Frank, Enya, Norah, Sting, Phil, Tommy, James, Vivian ja Clark, Al! Olette tämän päivän Sankareitani!

Ei kommentteja: